Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Så fixar du kontorskroppen – Övning 1: Helikoptern

Publicerad 2015-03-23 | marten@vardagspuls.se
Gör så här

1. Ligg på magen och tryck ner höftbenen mot golvet.
2. Rulla bak axlarna så de kommer bort från öronen och dra ihop skulderbladen.
3. Knip med rumpan hela tiden och lyft upp magen mellan naveln och blygdbenet. Du vill ha en "kissnödig-känsla" hela tiden.
4. Blicken ska vara riktad rakt ner för att du ska få så rak nacke som möjligt.
5. Armarna börjar ovanför huvudet.

Redskap

Du kan använda till exempel en tom PET–flaska och vill du ha lite motstånd så fyller du den med vatten. Du kan även använda en nyckelknippa, en penna eller en liten sten. Egentligen nästan vad som helst.

Tränar vilken del av kroppen?

Den här övningen tränar upp hela ryggen. Dels genom att man jobbar statiskt med korsryggen då du har lyft upp bröstkorg från golvet och sen håller den positionen hela tiden. Sedan tränar du även upp musklerna på bröstryggen, stora som små. Du ökar även rörligheten runt axlar och bröst. Har du svårt att få över det du håller i den ena handen till den andra bakom ryggen så har du troligen en stelhet runt axlar och bröst. Desto viktigare är det då att du gör denna övning.

Utförandet.

Armarna startar ovanför huvudet. Håll flaskan i höger hand. Sänk ner armarna bakom ryggen. Lämna över flaskan från vänster till höger hand och så upp igen till startpositionen. Bytet med flaskan sker endast bakom ryggen!
I övningen ska du hålla överkroppen så stilla som möjligt. Blicken ska vara riktad ner mot golvet. Tänk dig att du har tennisboll mellan hakan och bröstkorgen och tittar du upp och fram så tappar du bollen.
Nacken ska vara så avslappnad som möjligt, men det kommer att vara en kamp i början att få nacken att slappna av. Ansträng dig att slappna av så kommer du till slut hitta din position för denna övning.