Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm Vardagspuls PT träning Bild: Privat

Så kommer du igång med träningen efter semestern

6 användbara tips från PT:n Leila Söderholm

Slappade du till ordentligt under semestern? Känns vägen till träningen längre än någonsin? Ingen fara! Med träningsexperten Leila Söderholm tips kommer du igång igen på nolltid.

Publicerad 2015-08-17 | Senast ändrad 2017-08-02 | Vardagspuls

Nu är de flesta tillbaka på jobbet igen efter sommarens ledighet. Att kombinera vila med träning är inte alltid det lättaste och många slappar till mer än vad de från början tänkt. Vägen tillbaka till gymmet eller motionsspåret kan kännas lång efter timmarna i hängmattan och det där extra glaset med rosévin.

Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm tycker att det är viktigt att man håller i träningen även under semestern. Men det går att hitta tillbaka även om du känner dig trött i kroppen efter flera veckors inaktivitet.

– Så snart du börjar träna och leva nyttigt igen så känner du skillnad. Musklerna lagrar kolhydrater direkt efter träningspass vilket gör att de känns fastare nästan direkt efter ett pass, säger hon och fortsätter.

– När du dessutom börjar röra på dig efter en lång tids inaktivitet så känner du dig piggare nästan direkt och du börjar också äta bättre.

”Boosta dig själv”

Om du har ätit mycket socker och druckit mycket alkohol under din semester är det särskilt viktigt att du ställer om. En vit vecka utan socker kan göra att du kommer ur semesterns onyttiga vanor, menar Leila Söderholm.

– Boosta dig själv med nyttiga saker när du kommer tillbaka med vardagen igen. Det är viktigt att fylla på med grönsaker, dricka smoothies och rensa bort allt socker och alkohol från vardagen. Ge kroppen en chans att stärka sig, efter en vecka minskar suger efter det onyttiga, säger hon.

Nedan har Leila Söderholm delat med sig av sina bästa tips för dig som vill komma igång med träningen efter semestern. Dessutom delar hon med sig av instruktioner till ett lättare träningspass – en perfekt start på höstens träning.

 

1. Var utomhus mycket

Passa på att vara utomhus så mycket du hinner under sensommaren. Dagsljuset reglerar halten av hormonet melatonin som i sin tur reglerar vår sömn. Tanka solljus och njut av naturen medan du kan genom att gå powerwalks, springa eller cykla.

2. Snabba dig på innan vintern kommer

Vi har en lång, mörk vinter framför oss och det är lättare att möta den om du är i god form. Många av oss lägger på några extra kilon under semestern och att börja hösten med att ligga efter med träning och hälsa är ingen bra idé.

3. Ta hjälp

När du börjar jobba ta tag i en kollega och bestäm er för att göra någon form av aktivitet varje dag. Det kan vara en powerwalk på lunchen, tio benböj i timmen eller att alltid vänta på att kaffemaskinen ska bli klar i plankan-ställning.

4. Bestäm dig – på riktigt

Bestäm dig i förväg för att du ska börja träna och se över din kost direkt efter semestern. Se det som ett kontrakt du upprättar med dig själv.

5. Schemalägg

Skriv in i din kalender när du ska röra dig och vad du ska göra. Då slipper du tveka när det väl är dags och det är lättare att det blir av.

6. Använd dina transportsträckor

Ett bra sätt att få in träningen som en naturlig del i vardagen är att använda transportsträckorna. Cykla till jobbet ett par gånger per vecka. Gå av från bussen några stationer tidigare och ta en promenad. Gör din transportsträcka både längre och mer spännande genom att a en omväg och titta på nya platser på väg till jobbet.

Leilas kom-igång-pass

”Ett perfekt träningspass för att komma igång igen efter semestern. Tre pass på bara 15 minuter vardera i veckan gör underverk.”

Gör 10 benböj, 10 situps, 10 upphopp, 10 utfall och sedan 10 rygglyft. Upprepa tills dina 15 minuter har gått.