Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila Söderholm visar övningar med gummiband Bild: Moa Alexandersson

Träna axlarna med gummiband

PT-Leilas bästa övningar för starka axlar

Känns det svårt att hitta rätt i djungeln av olika gummiband? Har du ett gummiband hemma som du städat undan, ta fram det direkt och använd det i din dagliga träning!

Publicerad 2017-05-30 | Senast ändrad 2017-08-11 | Leila Söderholm

Min absolut bästa axelövning gör du med rehab-band eller de flesta vanliga gummibanden (har du ett med handtag så låt handtagen hänga fritt).  Baksidan av axlarna och de små muskelgrupperna som är belägna runt skulderbladen behöver extra kärlek då de är relativt svaga och har dålig cirkulation på grund av vår livsstil. Att dagligen göra dessa övningar kommer att ge dig starkare och friskare axlar. Förutom träning så är det viktigt att stretcha ut bröstmusklerna, korta muskler gör din axlar roteras framåt och problemen i skuldrorna ökar. 

Träna hela kroppen utan redskap – på 20 minuter

Dynamisk stretch och rörlighet

Här använder jag ett gummiband, men det går bra med en handduk eller en pinne. För dina raka armar bakåt så långt som möjligt utan att höja axlarna. Känns det enkelt så flytta händerna närmare varandra. 

Det går också bra att sträcka ut bröstet genom att placera armbågen och en arm mot en dörrpost. Ta ett kliv framåt och känn hur det sträcker i bröstet.

Superövning för axlarna

Händerna placeras axelbrett med handryggen mot taket. För armarna rakt ut åt sidan så att bandet nuddar bröstet, bromsa tillbaka. 

Placera händerna med handflatan uppåt och armbågarna i sidorna rotera ut underarmarna åt sidorna. Bromsa tillbaka och håll händerna så tätt att bandet är spänt. Gör 10 stycken av varje övning och byt direkt mellan dem. Upprepa gärna några gånger per vecka eller en gång per dag. Ta med dig ditt gummiband till jobbet eller på resan. Perfekt att träna utomhus med nu under sommaren. Det är fullt möjligt att få till bra träning med nästan alla gummiband och det är faktiskt bara fantasin som säter gränserna.

Kram Leila