Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Marina Lundmark Vardagspuls Springtime Bild: Privat

”Jag kommer att kämpa med sockret hela livet”

Marina om att hitta lugnet på träningsresan

Marina Lundmark från Burträsk var en av vinnarna som åkte på träningsresa till Portugal för ett halvår sedan. Tack vare det hittade hon yogan. Men hennes kamp mot sockersuget pågår fortfarande varje dag.

Publicerad 2016-04-22 | Vardagspuls

I oktober förra året fick 18 lyckliga vinnare från hela landet följa med Vardagspuls, Springtime och Arla på en träningsresa till Portugal. Med på resan fanns massor av experter och inspiratörer, som Kristin Kaspersen, föreläsaren Hillevi Wahl, löparcoachen Sanna Hed, läkaren Anders Hansen och Arlas hälsocoach Anna Malvina Svennung.
Det har nu gått ett halvår sedan resan gick av stapeln. Vi bestämde oss för att ringa runt till alla deltagare för att fråga vad som hänt sedan dess. Näst på tur är Marina Lundmark från Burträsk som jobbar som handläggare på Skatteverket. Hon har resan att tacka för att hon slutligen börjat med yoga, berättar hon. Men kampen mot hennes starka sockersug fortsätter varje dag.

Tveksam till resan

När hon först fick reda på att hon var en av vinnarna blev hon glad, men samtidigt visste hon inte om hon verkligen skulle våga åka. Vad hade hon, som var kraftigt överviktig, på en träningsresa att göra? Marina var rädd för att hon inte skulle klara av schemat och orka göra det som de andra deltagarna gjorde. Men det ändrade sig snabbt när hon började lära känna de andra vinnarna innan resan.

– Jag förstod att alla som skulle med på resan kämpade med sitt. Dessutom låg resan så rätt i tiden. På grund av en jobbig familjesituation behövde jag verkligen komma iväg en vecka och bara fokusera på mig själv, berättar Marina Lundmark.

Hon hade försökt sig på yoga flera gånger utan att fastna för det. Tidigare blev hon stressad av det eftersom hon kände sig så osmidig och inte kunnde stanna bekvämt i de olika ställningarna. Men under Portugal-resan föll allt slutligen på plats.

– Den hjälpte mig att fokusera på mig själv, känna mig stabil och att slappna av. Nu går jag på lunchyoga nära jobbet varje månad och jag har nyss börjat med yin-yoga en gång i veckan, berättar Marina Lundmark.

Sockerfri i 45 dagar

När hon kom hem igen kände hon sig jättetaggad på att börja sitt nya liv. Sedan blev det vardag igen och den inledande peppen avtog. Trots att hon gjort framsteg har de inte varit så stora som hon hoppades. Men kampen för en hälsosammare vardag har fortsatt det senaste halvåret. Hennes mål är att hon ska känna sig mer stabil och trygg i sig själv.

– Det viktigaste jag har med mig från resan är att min självkänsla stärkts avsevärt. Jag vill gå ner i vikt för min egen skull, och bara för min egen skull, för att övervikten gör mig trött, osmidig och utan ork. Det har varit en viktig insikt.

I dag , den 22 april, har hon varit fri från socker i 45 dagar. Det har blivit enklare ju längre tid det har gått. Nu får hon det där starka sockersuget ett par gånger i veckan. Tidigare var det varje dag. Framför allt är det stressen som är boven. Om det blir för mycket så kan Marina känna att hon måste gå in i en bubbla och äta, ofta godis eller bröd. Efteråt får hon ångest.

– Sedan lägger sig det värsta suget igen efter fem, sex dagar. Ofta kan jag vänta ut det akuta suget, det sitter i två, tre minuter bara. Men behovet att hetsäta finns kvar någonstans. Jag kommer att kämpa med sockret hela livet, säger hon.

Håller kontakten

Stödet från hennes mamma, från hennes ätstörningsgrupp som hon träffar regelbundet och från de övriga deltagarna har varit viktigt. Portugal-gänget håller fortfarande kontakten via en facebook-grupp. Det har blivit en plats där de alla kan ventilera saker, oavsett om det gäller hälsa, familjeliv eller karriär.

– Där kan jag skriva att "i går kväll gick det inte längre, jag tryckte i mig en Polly-påse" och så får jag stöd direkt från de andra. Vi förstår verkligen varandra.

Nu har Marina Lundmark siktet inställt på Tjejmilen som går av stapeln i september i Stockholm. Det blir också en återträff där åtminstone hälften av tjejerna som åkte till Portugal tillsammans äntligen får träffas igen.