Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Att gräva i jorden kan vara bra för humöret Bild: Mostphotos

Leila Söderholm: Utomhusaktiviteter gör oss lyckligare

Att påta i jorden kan göra under för din hälsa

Känner du dig lite deppig? Gå ut i trädgården och plantera blommor eller rensa ogräs så ska du se att du känner dig lite bättre. Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm tipsar om utomhusaktiviteter du kan göra när gymmet inte lockar.

Publicerad 2017-04-05 | Leila Söderholm

Nu när våren står för dörren finns det många utomhusaktiviteter som kan göra och som ger oss ett större välmående, både fysiskt och psykiskt. En så enkel sak som att gå ut i skogen ger hjärnan en stor portion lugnade, glädjande och avstressande hormoner.

Många olika studier visar att skog och natur får oss att känna oss tillfreds. En promenad till jobbet på lunchen eller hem efter jobbet gör underverk i en stressad och pressad vardag.

Skippa gymmet och påta i jorden

Har du möjlighet att plocka bär eller svamp, eller bara lägga dig ner i gräset och njuta, så ger det dig ännu större chanser att må ännu bättre av naturen. I jorden finns nämligen bakterien Mycobacterium vaccae som ökar serotoninhalten i hjärnan som gör dig på gott humör. Mykobakterier har visat sig kunna stimulera utsöndringen av serotonin i hjärnan bara genom att vi gräver i jorden. Det visar en studie från Bristol University i England.

Har du en trädgård och känner att du kopplar av väldigt bra när du påtar i jorden så kan det bero på denna bakterie. Istället för att gå på olika pass på gymmet så kan du alltså med fördel kratta löv, gräva i jorden, rensa ogräs och plantera blommor.

Har du ingen trädgård? Erbjud dig att hjälpa någon som har det. Det tas säkerligen tacksamt emot och gör dig ännu mer nöjd eftersom vi mår bra av att hjälpa andra.

Träning utomhus ökar också glädjen och tillfredställelsen mer än ett pass inomhus, så ta din träning utomhus i den mån du kan och kom ihåg:

  • En timmes trädgårdsarbete förbränner ca 250 kcal.
  • Solljus gör att du sover bättre och blir mer positiv.
  • Regelbunden vistelse i naturen förlänger livet.

Gör som Leila och gör dina armhävningar utomhus. Foto: Moa Alexandersson

Källa: