Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vett och etikett på gymmet Bild: Johnér

Vett och etikett på gymmet

8 ordningsregler du bara måste känna till

Ny på gymmet? Då har du nytta av att läsa det här. Det finns nämligen en hel del du bör tänka på när du använder gymmet – både för människornas och träningsmaskinernas skull.

Publicerad 2017-01-31 | Senast ändrad 2018-01-03 | Vardagspuls

Att vara ny på gymmet är både kul och lite förvirrande. Hur gör man egentligen med de där träningsmaskinerna och hur länge har man egentligen lov att använda dem? Ett smart tips är att ta reda på lite mer information om gymmet innan du kör loss. Kanske finns det någon instruktör som kan visa dig runt. På de flesta träningsmaskiner finns det oftast lappar med tydliga instruktioner om hur du ska göra dina repetitioner.

Men innan du börjar kan det vara smart att ta del av våra åtta råd om vett och etikett på gymmet.

 1. Gå aldrig in i lokalen med skor som du använt utomhus. Grus och lera från joggingspåret eller skogen och som hamnar på golvet är inte trivsamt för någon. Investera i ett par träningsskor som är avsedda för att endast användas inomhus. Tänk på att skorna alltid ska sitta på dina fötter. Svettiga strumpor är aldrig kul! Observera att det alltid finns en skogräns där du ska ta av dig dina ytterskor innan du går in till omklädningsrummen.
 2. Ockupera inte en träningsmaskin. Bestäm i förväg hur många övningar du ska göra på maskinen så att du inte blir sittande på den i flera minuter och känner efter hur många fler repetitioner du mäktar med. Kvällstid är det ofta många som tränar på gymmet samtidigt och intresset för maskinerna är stort.
 3. Torka av svetten. När du använt en träningsmaskin – se till att torka av den med vatten och papper (behållare finns i närheten). Ingen vill ha din svett på sig och du vill inte ha någon annans på dig. 
 4. Mästra inte folk. Tala inte om för andra hur de ska göra när de tränar. Om någon mästrar dig – säg som det är att du föredrar att vara ifred när du tränar. Ibland kan det förstås vara trevligt att ta emot hjälp men då ska det vara för att du faktiskt känner för det.
 5. Plocka undan redskapen efter dig. När du använt ett träningsredskap – ställ tillbaka dem efter dig och du - lämna inte en kettlebells framme mitt på golvet. Det gör vääääldigt ont i tårna att stöta emot en sådan.
 6. Tänk på hur du luktar. Att spruta på sig parfym strax innan ett pass på gymmet är ingen höjdare. Du kanske tycker att du luktar gott medan doften kan upplevas som besvärlig i andras näsor.
 7. Avbryt inte någon som tränar. Fråga aldrig en person som springer på löpbandet eller kör repetitioner på en träningsmaskin när personen är klar. Det kan upplevas som mycket störande för den som befinner sig mitt i ett set.
 8. Inga läppar mot vattenkranen. Hur törstig du än är – fyll din flaska med vatten eller tänk på hur du placerar läpparna om du ska dricka direkt ur kranen.

Omklädningsrum och bastu

Även här gäller vissa oskrivna regler som gör tillvaron lite trevligare för alla.Vi har därför samlat några smarta tips att ta med dig nästa gång du går in i omklädningsrummet.

 1. Stäng av mobilen eller sätt den på ljudlös innan du placerar den i ditt skåp. Ingen vill lyssna till ljudet av din telefon - hur vacker melodi den än spelar.
 2. Raka dig inte i duschen. Hårstrån vid golvbrunnen är inte fräscht.
 3. Ät inte i bastun. Ingen gillar lukten av varm banan.
 4. Stretcha inte i omklädningsrummet. Det finns oftast lokaler som är avsedda för det i gymmet.
 5. Tänk på att nakenhet kan vara ett laddat ämne. Om du är naken: Håll lite avstånd till andra människor. För vissa kan det upplevas som ganska jobbigt medan andra är mer bekväma med det.
 6. Bred inte ut dina ägodelar över hela bänken i omklädningsrummet. Tänk på att det finns människor som kanske behöver sitta ner.

Tänk på att alla inte beter sig som du förväntar dig. Ha lite överseende med det!