Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vintersporta utan snö Bild: Johnér

Vintersporta utan snö

Tips för dig som saknar sportlovet

Snön kommer och går men vintersporten består. Nja kanske inte riktigt men med lite fantasi går det att fortsätta att uppleva vintersport trots att det är ont om snö. Här följer några tips på vinteraktiviteter för dig som vill förlänga den härliga känslan av sportlov.

Publicerad 2017-03-08 | Vardagspuls

Leta upp en lokal inomhusskridskohall

Är isen på sjön för dålig att åka på skridskor på? Det går lika bra inomhus. I många kommuner finns det inomhusskridskohallar med banor som är öppna för allmänheten. Så packa ner skridskorna, hjälmen och gör en riktigt god matsäck och ge dig iväg till skridskohallen.

Ta en härlig joggingtur

Visst går det bra att springa i skogen och på asfalt så här års också. Är det isigt på marken? Då heter lösningen icebugskor eller broddar. Har du inga? Investera i ett par. Det är det värt.

Leta upp ett utomhusgym

Att gymma utomhus går minst lika bra – även om utbudet av maskiner kanske inte alltid är lika stort. Finns det något utegym i staden där du bor? Kanske finns det ett utegym i närheten av där bor utan att du vet om det. Föredrar du trots allt att gymma inne? Även om du inte har ett kort erbjuder de flesta gym gratisträning första gången du provar på.

Oscar Jöbacks övningar för utegym
Ny på gymmet? Här är allt du måste veta

Åk långfärdsskridskor

Även om snön smält bort finns det is kvar på många sjöar och vad är inte härligare än en tur på isen med medhavd matsäck? Kom bara ihåg att kolla upp isens status innan du ger dig iväg.

Cykla! 

Många ställer undan cykeln så här års men faktum är att det är lika härligt att cykla nu. Är det isigt på marken bör du dock se till att du har rätt däck. Kanske kan du cykla till en plats du länge velat se och som inte ligger allt för långt bort?

Rullskidor

Kanske låter avancerat men varför inte ge det ett försök? Är du ovan kan du leta upp en väg som ligger lite avsides och börja där.

Gå på tur

Gör som norrmännen och gå på tur. Det går lika bra att uppleva skogen och fjällvärlden utan snö!