Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Nisse och Manne bakom Pappapodden pratar pappamyter i Vardagspuls den 16 februari.

Nisse och Manne krossar pappamyterna

Pappapoddarna Nisse Edwall och Manne Forssberg gör upp med några av våra vanligaste pappamyter.

Publicerad 2016-02-16 | Vardagspuls

Papporna och vännerna Nisse Edwall och Manne Forssberg gör Pappapodden ihop, en podcast som kretsar kring dagens pappaliv – och som ofta krossar myter om pappor. Vi bad Nisse Edwall ta ställning till några av våra vanligaste uppfattningar om dagens pappor. Så här svarade han.

Att man inte har råd att pappan är föräldraledig?

– Det där stämmer ju inte, för även i de fall där kvinnor tjänar mer är det ändå hon som tar ut större delen av föräldrarskapet. Det är lätt att fly in i det både som mamma och pappa, att vara hemma med barn är inte bara en skyldighet utan också en rättighet.

Att pappor oftare tar föräldraledighet vid fotbolls-VM eller när det är högsommar?

– Hur sant är det? Jag tror faktiskt inte att det är sant! Är det sant så är det ju weird.

Att pappor vabbar hälften av tiden?

– Pappor vabbar absolut inte lika mycket som mammor. Mammor är hemmets projektledare. Är din fru hemmets projektledare? Hon är hemmets mysansvariga, tänder ljus på fredagkväll och gör det där lilla extra fluffet. Men jag är den som gör allt på vardagar. Handlar all mat, tvättar, städar och fixar hemma. Hon sköter kontakt med släkten, köper presenter med mera. Jag är ju ganska ångestdriven och behöver mycket system där jag schemalägger i stort sett allt från städning till sexliv. Hon är mer låt gå, tar saker som det kommer och grubblar inte lika mycket. Hon är mer följsam, hon är älskansvärd faktiskt. Manne är mer tvärtom när det kommer till ordning och reda och tar dagen mer som det kommer.

Vobbar papporna i större utsträckning (att "vobba" innebär att man jobbar medan man vabbar reds. anm)?

– Gör inte alla det nu när man kan kolla mail i mobilen?

Att pappor mest lagar mat när det ska bjudas på middag eller göra lite mer fancy, mammorna står för vardagsmaten?

– Hemma hos mig är det absolut inte så! Jag lagar både vardagsmat och helgmat. I min bekantskapskrets är det nog inte riktigt så, det är ganska så jämställt. Jag tror att jag är lite mer en frukt av min uppväxt, min pappa var alltid hemma och fixade och mamma var läkare och lagade entrecote på helgen.

Det här med sportföräldrar – papporna curlar sina barn och blir uppeldade när det är dags för match medans mammorna är mer tysta?

– Jag är ännu inte i den världen... svårt att säga. Män är ju intresserade av sport i större utsträckning. När man ska skjutsa och hämta blir det kvinnorna i lika stor utsträckning. Männen är nog rent kulturellt de som skriker och hejar på sina barn mer.

Pappor som får gravidsymptom, cravings och går upp i vikt?

– Det känner jag inte till. Dustin Hoffman ska ha lakterat och ammat sitt barn. Men när jag tittar på bilder när Manne var nyfödd var jag faktiskt lite fetare än vad jag är idag, man var hemma och boade mycket mer och åt någon extra macka. Men många föräldrar får ju också barn när metabolismen är på väg att gå ner och det kanske man upptäckt först lite senare.

Papporna är de lekfyllda och mammorna är de som sätter gränser?

– Gammaldags. Att pappan lekte en timme på lördagen innan han satte sig på kontoret och rökte. Det är helt styrt av hur man är som person.