Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Mia och Kristin, Vardagspuls Bild: Vardagspuls

Så här kan du titta på Vardagspuls – alla sätten

Se webbsändningen på din dator, mobil – eller TV

Från och med den 1 februari sänds Vardagspuls i Expressen TV.
Varje måndag-torsdag kl 13:00 kan du se programmet live på expressen.se. Där kan du också se det i efterhand – liksom som vanligt på vardagspuls.se – när du vill och hur många gånger som helst.
Och du kan välja att titta i din mobil, surfplatta eller dator – eller på din TV.

Publicerad 2016-02-01 | Vardagspuls
 

Framtidens tv finns på webben. Men det finns flera sätt som gör att du kan se webbsändningen på en TV eller annan stor skärm. Detta är möjligt genom olika appar som du kan ladda ner på din dator eller i mobilen. Eller genom att koppla ihop din mobil eller dator och TV:n med en sladd.

Expressens tv-spelare har stöd för flera funktioner – däribland Chromecast och Apple TV –  vilket innebär att innehållet kan skickas/castas från en mobil, surfplatta eller dator till en tv-apparat. För att kunna titta, ska du ladda ner appen ”Expressen TV” på din telefon, läsplatta eller tv.

Så här gör du:

Titta live på webben, i läsplattan eller i mobilen:

Gå in på expressen.se eller här på vardagspuls.se måndag-torsdag kl 13:00. Klicka igång sändningen.

Titta i efterhand på webben, i läsplattan eller i mobilen:

Direkt efter det att live-sändningen är avslutad, kan du börja titta på enskilda klipp ur programmet – både här på vardagspuls.se och på expressen.se. Litet senare publiceras programmet – det tar nämligen längre tid för oss att koda i rätt format för on demand-tittning, men vi jobbar så snabbt vi bara kan!
Du kan också se alla klipp på Vardagspuls egen Youtube-kanal. Där läggs de upp samtidigt som på vardagspuls.se – dock ej det hela programmet.

Koppla ihop datorn och TV:n via sladd:

Om du har en relativt ny tv-apparat eller dator som har HDMI-ingång behöver du bara en HDMI-sladd för att överföra ljud och bild.

Öppna upp expressen.se i mobilen eller datorn och leta upp programmet eller klippet du vill se. Om du är ihopkopplad, spelas ditt klipp nu upp på tv:n (där du ofta väljer ex HDMI1 eller HDMI2 beroende på vilken port du satt in sladden).

Trådlös uppspelning med Android TV, Chromecast, Sumsung Smart TV och Apple TV:

 

 1. Apple TV (med uppkoppling): Precis som på mobilen eller paddan laddar du ner Expressen tv-appen direkt från din tv. Klar att titta på klipp och program.
 2. Android TV (med uppkoppling): Fungerar på liknande sätt som Apple TV. Ladda ner appen Expressen TV direkt från tv-apparaten. Klar att titta på klipp och program.
 3. Samsung smart tv (med uppkoppling): Om du har en Samsung smart-tv och uppkoppling till den så kan du där ladda ner Expressen tv-appen. Klart att kolla så snart det är gjort.
  Tips: Så kommer du igång med Expressen i din Samsung TV (Extern länk till expressen.se)
 4. Chromecast: Använder du denna lösning behöver din dator en HDMI-utgång. Ladda ner appen chromecast på din mobil. Anslut Chromecast-stickan i din TV så kan du skicka (casta) video från både iOS  och Android-operativsystem. Du kan även skicka videor från en dator med webbläsaren Google Chrome + tillägget Cast. Öppna upp Expressen appen och välj program att titta på – börja casta.

  Har du inte möjlighet att köra trådlöst så kopplar du HDMI-sladden mellan tv:n och datorn. Ladda ner chromecast på datorn och titta.

  Observera att din mobil eller dator måste vara ansluten till samma nätverk som din Chromecast eller AppleTV för att den trådlösa funktionen ska fungera.

Har du en Samsung-TV så kan du enkelt ladda ner Expressen TV-appen direkt från den!