Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Penguin swims 5,000 miles each year to man who saved its life

Dindim the penguin makes a 5,000-mile journey from Argentina to a small island near Rio de Janeiro every year to be reunited with a man who saved his life after finding him covered in oil and struggling to survive. João Pereira de Souza, 71, a retired bricklayer, found the South American magellanic penguin in 2011 and nursed him back to health.

Posted by The Guardian on Thursday, March 10, 2016

Djuren som definitivt får dig på bättre humör

Att titta på gulliga djurklipp har enligt flera studier visat sig vara bra för vårt välbefinnande. Som den här pingvinern Dindim till exempel. Han har tagit nätet med storm de senaste veckorna. Under 4 års tid återvänder Dindim till 71-åriga brasilianaren Joao Pereira de Souza som tidigare räddade livet på pingvinen.

Publicerad 2016-03-14 | Vardagspuls

Även den här charmiga hamstern har fått ett och annat hjärta att smälta – kanske även de som i vanliga fall inte gillar råttor?

Bara för att det ibland är nödvändigt att se en hamster äta en morot 😍 #djurensrätt

Ett filmklipp publicerat av Djurens Rätt (@djurensratt)

Eller vad sägs om denna sötis som verkar väldigt fascinerad av sin egen svans ;)

Håll din fiende nära ;)

Ha ha så himla söt!

Posted by blogg.se on Sunday, March 6, 2016

Och så har vi ju Kristin Kaspersens egna favoritklipp som florerar i sociala medier just nu – den lilla killingen just lär sig klättra.

Baby goat climbs a rock for the first time!

via Catskill Animal Sanctuary

Posted by Goats on Tuesday, February 9, 2016

Vet du något gulligt djurklipp som du vill dela med dig av? Dela gärna på vår facebook-sida:

Måndags-peppa med de här charmtrollen!Vilket av de här klippen tror ni är Kristin Kaspersens favorit?Har ni något härligt djurklipp att dela med er av?

Posted by Vardagspuls on Monday, March 14, 2016