Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Katarina Hägerå Team Rynkeby Jönköping Alvas änglar Barncancerfonden Bild: Jonny Hägerå

Miste sin dotter i cancer – nu cyklar hon till Paris

”Träningen har blivit ett sätt att bearbeta sorgen”

Katarina Hägerå förlorade sin dotter Alva i cancer för två år sedan. Nu cyklar hon till Paris för att samla ihop pengar till barncancerforskning.
– Jag tror att Alva skulle ha velat att jag gjorde det här, säger hon.

Publicerad 2015-06-30 | Vardagspuls

Bland de drygt 1 400 cyklister som deltar i årets Team Rynkeby och cyklar ner till Paris finns allt från före detta cykelproffs till amatörer. En av amatörerna är Katarina Hägerå, 39-årig skolsköterska från Vesene i Västergötland.
– Jag är total nybörjare, jag hade aldrig ens suttit på en racercykel innan i mars i år, säger hon.
Men hennes deltagande i loppet handlar om mycket mer än träning och äventyr. För Katarina Hägerå känns det brännande viktigt att delta. Syftet med Team Rynkeby är att samla in pengar till Barncancerfonden och Katarina har själv drabbats som förälder. I december 2012 gick hennes 12-åriga dotter Alva bort i cancer efter två års kamp.
– I dag undrar jag hur jag överlevde sjukdomstiden. Men man gör det. Man gör det för att man inte har något val, för att man måste, säger hon.

Läste på juicepaket

Vägen mot Team Rynkeby och Paris började med att hon läste om loppet på ett juicepaket. Hon kände direkt att det här var något hon ville göra, och hon tror att Alva skulle ha velat detsamma. Att en cykeltur till Paris är en enorm prestation såg hon aldrig som ett hinder.
– Jag är inte mer än normaltränad i grunden. Det blir väl något spinningpass då och då och jag joggar ibland. Mer är det inte. Men jag kan vara väldigt envis när jag verkligen vill någonting, så jag visste att det skulle gå, säger Katarina.

Intensiv träning

Under våren ha träningen varit intensiv. På tre månader har hon cyklat över 300 mil och hon känner sig mer än redo för det stora äventyret ner genom Europa.
– Jag har fått ett fantastiskt stöd från både min familj och mitt cykellag. Samtidigt har det varit viktigt att gå in i det här själv. Det har blivit ett sätt att bearbeta sorgen att bara trampa, trampa, trampa. Det blåser ur en massa känslor och känns läkande.
Den 10 juli ska Katarina Hägerå cykla över mållinjen i Paris efter att ha tillryggalagt 133 mil genom Europa. Hennes man Jonny och döttrarna Sigrid, 13, och Judith, 8, kommer att finnas på plats tillsammans med ett 20-tal släktingar och vänner för att heja på den sista sträckan. Efter målgången väntar några dagar i Paris. Vad Katarina ska göra då?
– Antagligen bara äta och vila, säger hon och skrattar.