Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

”Det roligaste var att skala lök och potatis”

 

Ulrika visste tidigt att hon ville jobba med mat

Hon är Vardagspuls ena huskock. Ulrika Brydling vill inspirera tittarna och läsarna till att laga god mat på ekologiska råvaror – utan att krångla till det för mycket.

Publicerad 2015-02-13 | Vardagspuls
När gick du från att bara äta mat till att vilja jobba med mat?

– När jag var 14 år och praktiserade på Lastbergets kursgård utanför Bålsta fick jag skala potatis, hacka sallad och det var himmelriket, rena paradiset. Jag hade med mig kärleken till mat hemifrån men där och då bestämde jag mig för att det här, det ska jag jobba med. Och det roligaste var att skala lök och potatis. 

När vi ska handla för veckan, vad är de viktigaste sakerna att tänka på?

– Jag är egentligen fel person att fråga. Jag köper bara ekologiskt och tittar vad som finns och bestämmer där och då vad vi ska äta. Finns det många bra saker så handlar vi många bra saker. Jag handlar inget onödigt för vi slänger inte mat hemma utan lagar något av allt vi köper. Som vanlig konsument bör du kanske ha en liten plan så du inte får med dig onödiga grejer. Du måste inte ha en hel veckomatsedel men ändå ha en tanke. Handla billiga goda grönsaker till ett bättre pris och plussa på med färre men kanske dyrare råvaror. Jag själv gör sällan en plan för då finns ofta inte allt. En viktig sak är att aldrig ha bråttom i butiken. 

När du gör en storhandling vad är det som alltid slinker med?

– Ja då går jag till en butik med större sortiment och då blir det ofta ekologisk kyckling, ekologisk citron eller ost som kanske inte alltid finns. Mer speciella varianter av fisk och kött, och alltid allting ekologiskt.

När man inte är sugen på mat men känner att man måste äta vad ska man göra då?

– Ja det är ju skitjobbigt, själv är jag alltid hungrig och vill bara äta mat. Försök göra det lätta och fräscha, ta och värm en kycklingbuljong, på med riven citron och lite chili och så är du klar. Eller kanske ta resterna från lördagspizzan i kylen? Eller ta en frukt och ett glas vatten och börja om. Starta om dig själv. Ofta är det blodsockret som är nere på noll och man är trött. Varför inte prova en av Annas smoothies?

När du ska vardagslyxa till det lite vad gör du då?

– För oss är inte helgen så speciell, varje dag är en härlig dag. Men kanske vi köper hem något lite extra gott som lammfiléer, lite lyxigare mat och kanske bakar vi något dessutom. Min vardag är ganska lyxig egentligen, i alla fall för mig. 

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?

– Ta bort all skit från hyllorna i butiken och se till så det bara finns bra råvaror så alla kan äta bra mat varje dag. Alla ska ha möjlighet att äta bra mat varje dag. Det måste bli enklare för folk som inte är kockar att laga god och bra mat varje dag. Det går att göra goda saker på vanliga råvaror. Det ska vi visa i Vardagspuls.

Mer fakta om Ulrika:

Tittar på: Tittar väldigt lite på tv, det är mest Barnkanalen som står på hemma. Jag gillar musikprogram som Idol och Så mycket bättre, men tittar väldigt lite på matprogram.

Lyssnar på: Jag gillar det mesta, all form av musik beroende lite på sinnesstämning. Jag vill gå på konserter men har ju inte tid. För hundra år sedan var jag och jobbade på Hultsfred och gick och tittade på nästan allt. Det är superkul och live kan det vara klassiskt eller hårdrock, det mesta funkar.

Vanligaste vardagsmiddagen: Hmm, det finns nog inget vanligast på vardagarna men varje lördag har vi pizza som vi gör alldeles själva på menyn. Vi gör allt, degen, river ost, sås och gör egna blandningar. Det tycker barnen är lite heligt. Det kan bli lite speciellt när vi bjuder hem folk att vi kör pizza. Annars blir det ganska varierat eftersom jag älskar mat och lagar det som är fräscht och fint just nu.

Får hög positiv puls i vardagen av: Glada människor eller bra råvaror i butiken. En leverans av fantastiska råvaror som jag står och packar upp kan jag tycka är fantastiskt kul.

Får negativ hög puls i vardagen av: ...och tvärtom om allting är dåligt, då blir jag jättesur. Skitmat och dåliga produkter kan göra mig riktigt arg och känna att alla är lurad. Jag brukar faktiskt gå runt och kolla vad alla andra handlar i butiken, det tycker jag är intressant.

I Vardagspuls på TV4 kommer jag att bidra med: Att vi ska laga bra riktig mat på naturliga råvaror och inspirera till att tycka att det är kul att laga mat varje dag. Det kommer inte att vara krångligt. Det blir sådant som jag lagar själv till mina barn. Vi lagar mat varje dag, och försöker göra det kul, äter vi blodpudding gör vi något roligt av det.

Det här kommer jag att hjälpa läsarna med på vardagspuls.se: Jag kommer att blogga och svara på frågor, jag vill ju att fler ska laga mat så jag vill gärna inspirera till det.

Ulrika Brydling

Ulrika Brydling

Namn: Ulrika Brydling
Familj: Ja, man Jörgen, 47, två barn Calle, 7, och Valle, 4,5.
Ålder: 43 år.
Bor: Lidingö, men uppvuxen i Bålsta med en mamma från Lappland och en pappa från Gotland.
Gör till vardags: Jag är kreativ ledare åt By-konceptet och startar upp restauranger, bland annat i Kungens kurva, som lyfter fram våra svenska bönder och deras mat. Dessutom skriver jag i RS, är kreativ ledare för maten på Uppsala Konsert & Kongress.

På webben: www.brydling.se
Instagram: @brydling