Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Emilia de Poret Ebba Kleberg von Sydow Vardagspuls Säker stil Bild: Vardagspuls

”Att jaga trender är aldrig vägen till en säker stil”

Hitta din stil – stilikonerna Emilia och Ebba ger tips

Hitta din stil i höst! Stilikonerna Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret ger stilråd för olika storlekar och plånböcker.

Publicerad 2015-10-05 | Vardagspuls

Vardagspuls: Nu kan du ställa din fråga om kläder och stil till Ebba von Sydow och Emilia de Poret. Men de besvarade frågorna syns först när våra chattare svarar på dem under sändningen. Klockan 17.55 drar vi igång!

17:39, 5 October 2015

Pernilla: Vad tycker ni är det absolut viktigaste basplagget?

Emilia de Poret: Ett par välsittande svarta byxor. Funkar till precis allt och kan kläs upp och kläs ner, bäras till klackar eller platta skor. Hitta en modell som du trivs i och det kommer att bli en favorit i gardeoben. Lycka till!

18:07, 5 October 2015

Vilsna lilla jag: Hej Ebba! Hjälp! jag har tappat min stil totalt kör alltid på svart när jag vet att jag passar i färg. Varför är man så feg vågar inte testa? har du något bra tips till en vilsen?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej, tack för din fråga! Vilka färger återkommer du till, vilka färger älskar du verkligen? Våga börja experimentera långsamt, kör exempelvis en accessoar i en färg du verkligen gillar - kanske en sjal eller en halsduk i höst? Utmana dig själv att testa något nytt varje vecka! Lycka till! Fler tips på hur du utvecklar din stil har vi i vår bok "Säker stil"!

18:08, 5 October 2015

Mallemums: Vackert. MEN SNÄLLA visa mer Christian Hellberg. ��

18:08, 5 October 2015

Per: För mig finns det en motsägelse mellan att vara modemedveten och trendkänslig och att ha en egen stil. Hur ser ni på det?

Emilia de Poret: Absolut, vi håller med! Det finns en anledning till att stilikoner håller för alltid, de följer aldrig trender utan håller fast vid en stil de trivs i, som utmärker dem. Att jaga trender är aldrig vägen till en säker stil!

18:09, 5 October 2015

Nathalie : Vilka butiker (på nätet eller riktiga) skulle ni rekommendera? Jag studerar till dansare men vill ändå ha stilrena kläder i bra kvalité till ett rimligt pris.

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Nathalie, stilrena kläder i bra kvalitét till rimligt pris hittar du på & Other Stories, Cos och kolla också in H&M:s premium kollektion, de har supersnygga plagg nu i höst i fin kvalitet till riktigt bra pris. Finns att klicka hem på nätet! Kolla tex in deras tröjor i kashmir och ull. Lycka till! / Ebba

18:09, 5 October 2015

Angela: Jag får så lätt ont i trampdynorna på mina fötter i högklackat. Har ni något bra tips på bra högklackade snygga skor som man kan gå i lite längre tid?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Angela! Jag har samma problem som du, det handlar om att hitta rätt klackhöj för det första. 7,5 cm brukar vara en magisk gräns där det fortfarande är okej bekvämt. Jag måste också rekommendera små "dynor" i gelé som du kan köpa på exempelvi Scholl. De är suveränt bra och du kan lägga in dem i "tån" i alla dina högklackade skor.

18:10, 5 October 2015

Julia: Hej! Jag undrar om ni har några stil tips för en tjej i 25års åldern som är lite sportigare?

Emilia de Poret: Hej Julia, en sportig look är alltid rätt!
Ta exempelvis ett par vita sneakers. De funkar alltid och är ursnygga till ett par välskräddade byxor, liksom en collegetröja i grått blir lite mer "uppklädd" om du bär ett härligt halsband. Tänk på att jobba med kontraster, dvs kombinera dina "sportigare" plagg med finare.

18:11, 5 October 2015

Linda: Känns som att era tips vänder sig till kvinnor som bor i städer. Vad har ni för tips för någon som bor i glesbygd?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Linda - de vänder sig till kvinnor i hela landet då det handlar om mycket du kan köpa på nätet. Sedan handlar det inte heller så mycket om att köpa nytt utan att faktiskt se till det du har, rensa, inventera och sedan hitta DIN stil, för att inte behöva jaga trender.

18:11, 5 October 2015

Sandra: Hej bästa ni♥ Kul att ni tar upp det med kläder, jag har inga problem med att gå i samma plagg i 4 dagar. Låter lite ofräscht men med lite vädring så känner inte jag att det luktar illa (och då kan jag säga att jag är känslig för lukter ) ;) Förr bytte jag kläder flera gånger om dagen och det blev en himla massa tvätt ;) Underkläder byter jag såklart varje dag :) Tack för ett toppen bra program hälsa gulliga Kristin kram Sandra

18:12, 5 October 2015

Ida: Jag köper alldeles för mycket dyra kläder och hinner nästan aldrig använda dem eftersom jag aldrig hittar något bra tillfälle. Det är ofta festkläder det handlar om. Vad ska jag göra?.

Emilia de Poret: Bär festkläderna till vardags! Klä ner en fin kavaj till jeans. Bär en paljettkjol till en stickad tröja! Låt dem inte hänga orörda i garderoben utan använd dem både till vardags och fest.

18:12, 5 October 2015

Svägerskan: Mallemums! Jag håller helt med dej! Någon mer än Christian dom du tycker är charmig?

18:12, 5 October 2015

Caroline: Jag vill hitta den perfekta vita skjortan, Ebba du har alltid så fina lite oversize. Vart kan jag hitta de?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Caroline - tack snälla, vita skjortan är ett av mina absoluta favoritplagg. Just nu finns en jättefin silkesblus i vitt på H&M Premium-kollektionen som jag varmt kan rekommendera, för en som varar längre, spana in Rodebjers vita skjortor. Annars köper jag också gärna en "herrskjorta", jag har tex fyndat på rea på Acne. En liten herrstorlek är jättesnyggt!

18:12, 5 October 2015

Erik: Hej! Innehåller eran bok även tips till killar?

Emilia de Poret: Boken är skriven för kvinnor - men det finns mängder av bra stilguider för män exempelvis "Välklädd" av Christian Qvaglia.

18:13, 5 October 2015

Louise: Hur ska jag klä min kurviga kropp? Vilken typ av kostymbyxor ska jag satsa på med breda höfter och stora lår?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Louise! Du ska absolut satsa på en rak modell. Hoppa inte på höstens trend med utställda 70-talsbyxor. Det är också viktigt att våga markera midjan och ha en liten klack, men se till att hitta ett par riktigt snygga svarta kostymbyxor som du kan ha ofta! Lycka till! Hoppas vår bok kan inspirera!

18:14, 5 October 2015

Pernilla: Vad tycker ni är det absolut viktigaste basplagget?

Ebba Kleberg von Sydow: Den vita skjortan för den går att kombinera i oändlighet!

18:15, 5 October 2015

Sofri: Hur tänker ni om era barns garderober?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej! Faktiskt så försöker jag även där att tänka på att ha färra plagg av bättre kvalitet. Vill inte heller att barnen ska ha för mycket att välja på, kläder ska vara praktiskt och lätt. Jag gillar svenska märken som Polarn o Pyret och Ebbe mixat med annat. Lindex barnkollektion är fin, likaså Kappahls Newbie!

18:16, 5 October 2015

Elin: Hej! Jag har gått upp jättemycket i vikt, och är dessutom 180 cm lång. Tycker att det är jättesvårt att hitta kläder nu... De vanliga kedjornas byxor är för korta.

Emilia de Poret: Då är vi precis lika långa du och jag och jag känner helt igen problemet att hitta långa byxor. Men en byxa kan faktiskt även vara snygg när den är något "kortare"...Jag vet känslan av att inte hitta något i rätt storlek (toppar är för korta, slutar på halva magen etc). Kolla in COS de har ett stort utbud plagg som funkar om man är längre!

18:17, 5 October 2015

Hanna: Hur kan man piffa upp en outfit med ett par jeans och en blus? Känns som om jag har på mig det varje dag...

Ebba Kleberg von Sydow: Hej! Det är en jättebra bas och det låter som att du har hittat din uniform. Grattis! Variera med accessoarer och testa rejält rött läppstift!

18:19, 5 October 2015

Hanna: Favorit modeinstagramkonto?

Ebba Kleberg von Sydow: @sakerstil SÅKLART! ;-)

18:19, 5 October 2015

Linda: Jag är gravid med andra barnet nu efter att fått barn i vintras. Känner mig ofräsch och klumpig. Är trött på att gå i leggins jämt. Hur kan jag klä mig snyggt men ändå bekvämt?

Emilia de Poret: Linda - mina favoritplagg under två graviditeter har varit ett par skinnleggings med resår i midjan. Supersköna och lika snygga till en skön tröja som till en finare blus. Lycka till med bebisen!

18:19, 5 October 2015

Helen: jag är helt utan inspiration inför hösten, var ska jag börja?? jag är ganska kort och lite mullig, vad ska jag välja för byxmodell?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Helen - börja med att gå hem och rensa din garderob riktigt ordentligt. Fundera över VAD det är som gör att du inte känner dig inspirerad? Vilka plagg saknar du? När känner du oftast "jag vet inte vad jag ska ta på mig"? Allt börjar med en bra grund, förmodligen behöver du komplettera med basplagg!

18:20, 5 October 2015

Madeleine: Hej. Ni talade om kappan som ett av de tre viktigaste plaggen! Vad ska jag tänka på när jag köper en ny kappa? Färg och modell? Jag är medellång och timglas-kropp.

Ebba Kleberg von Sydow: Satsa på en svart kappa om du ska lägga lite mer pengar på den. Kappan bär du varje dag, den är värd lite extra! Har du redan en riktigt god svart, satsa på en kamelfärgad. Lycka till!

18:21, 5 October 2015

Per: För mig finns det en motsägelse mellan att vara modemedveten och trendkänslig och att ha en egen stil. Hur ser ni på det?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Per! Sant - men det måste inte heller vara så. Vi vurmar för basplaggen, den bästa grunden, och att utifrån den bygga en stil som är din egen. Har du redan hittat DIN stil är det bara att gratulera men många känner sig vilsna.

18:24, 5 October 2015

Lena: Först vill jag säga att jag gillar er båda två. Tycker ni är kanon. När någon av er är på tv eller en tidning så tittar/läser jag alltid . Min fråga. Jag arbetar på förskola med de minsta barnen 1-2 år. Kan ni ge några tips till mig på bra "arbetskläder". Kram Lena

Emilia de Poret: Tusen tack!! Klassikerna från basgarderoben är ju toppen! Jag skulle satsa på jeans, randig tröja, stickad tröja som passar till allt, jeansskjorta, snyggare T-shirts. Piffa till dig med naglar i färg, det älskar barnen.

18:24, 5 October 2015

Livia: Hej fina ni! Jag letar den perfekta höstkappan, men jag tycker att många i butikerna just nu är ganska stora. Ser säckigt ut på mig som är ganska kort, har ni några tips hur jag kan tänka när jag letar? tack!!

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Olivia, det där är svårt - när kapporna blir för långa. Det låter som att du ska satsa på en nättare modell, vi rekommenderar att spana på Zara som ofta har mer skräddade kappor med smalare silhuett. I höst finns också mycket skepparkavaj-liknande kappor som är strax nedanför midjan, en sådan modell kan funka fint på dig.

18:25, 5 October 2015

Magdalena: Hej tjejer. Jag ska på en stor invigning nu i höst. Min plan är att ha en svart klassisk klänning (knälång). Jag är osäker på vad jag ska ha till. Ska man ha strumpbyxor svarta/kroppsfärgade? Ska man ha pumps eller stövletter? Vad tror ni skulle vara bäst? Tack!

Emilia de Poret: Hej, trotsa kylan och bär klänningen utan strumpyxor. Låter det helt galet bär svarta. Ett par pumps ger ett mer uppklätt intryck - kör på det!

18:25, 5 October 2015

Erik: Hej! Innehåller eran bok även tips till killar?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Erik - då rekommenderar vi Christian Quaglias nya bok!

18:25, 5 October 2015

Ida: Jag köper alldeles för mycket dyra kläder och hinner nästan aldrig använda dem eftersom jag aldrig hittar något bra tillfälle. Det är ofta festkläder det handlar om. Vad ska jag göra?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej! Det låter som att du har identifierat problemet i din garderob, du måste bryta mönstret och komplettera garderoben med sådant du verkligen behöver i din vardag. Gör en ordentlig rensning, ha gärna en "sträng" kompis som sällskap! Börja där och satsa sedan på klassiska basplagg som kommer att lyfta din "vardags-look". Den vita skjortan, en svart blazer, ett par skinnbyxor i svart om det är din grej!

18:27, 5 October 2015

Idde: Hej! Jag är en tjej med stor byst och breda höfter, dessutom är jag rätt kort (160cm). Jag har svårt att klä mig snyggt och bekvämt. Gillar att använda kjol, känner mig slankare, vilken modell kan passa mig bäst? Pennkjol? Utställd kjol? Långkjol? Kort? Tack för hjälpen!

Emilia de Poret: Jag tycker absolut du ska hitta en knälång pennkjol - glöm inte klackarna!:)

18:27, 5 October 2015

Maria: Jag går oftast klädd i klänning till vardags. Tycker det är svårt att matcha dem nu till hösten och vintern. Tips på hur jag kan klä dem varmare? :)

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Maria! Kanske skulle du kunna utöka garderoben med en bra svart pennkjol? Den kan du matcha med skjorta och stickad tröja, en tunnstickad polo och kavaj över? Om du trivs i klänning så trivs du säkert i kjol också. Lycka till!

18:28, 5 October 2015

Lena: Först vill jag säga att jag gillar er båda två. Tycker ni är kanon. När någon av er är på tv eller en tidning så tittar/läser jag alltid . Min fråga. Jag arbetar på förskola med de minsta barnen 1-2 år. Kan ni ge några tips till mig på bra "arbetskläder". Kram Lena

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Lena! Vad roligt att du gillar den vi gör - vad gäller bra arbetskläder så gissar jag att det ska vara praktiskt, snyggt och bekvämt. Spana in H&M:s premium-kollektion med fina ulltröjor och kashmirtröjor i bra slitstark kvalitet. Ett par kostymbyxor i ett material som inte skrynklar kan också funka, det finns ett par i höst från svenska Stylein som är suveräna. De GÅR inte att skynkla till och är ganska oömma. Annars är det också stilrent och snyggt med jeans och en ljusblå eller vit skjorta. Lycka till med garderoben!

18:30, 5 October 2015

Mia: Hej Är en sjukskriven mamma med väldigt lite pengar! Skulle verkligen behöva komma ur mina slitna mys byxor. Vilka bas plagg tycker ni jag ska investera i. Dom måste vara sköna.. har två svåra sjukdomar som gör att jag måste ligga mycket. Tyvärr

Emilia de Poret: Hej Mia - klart du ska känna dig bekväm OCH fin! Ett par snygga, svarta leggings är ju både sköna och snygga och kan bäras till en blus eller tröja. Krya på dig! Kram!

18:30, 5 October 2015

Anna F: Hej! Ska på 70-årsfest. Har köpt en snygg mönstrad klänning som är lite v-ringad, hur ska jag tänka med smycken tycker ni?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Anna, satsa på ETT smycke! Ett större armband är ofta bäst, till en mönstrad klänning är det bäst att skippa halsband. Eller varför inte skippa båda armband och halsband och satsa på örhängen? Lycka till och glöm inte att ett glatt leende är bästa accessoaren!

18:31, 5 October 2015

Sofia: Hej! Kul med så många bra tips, men har ni något tips för en student med begränsad budget. Jag har inte råd att köpa dyra plagg just nu. Vad ska jag satsa på och vart ska jag leta?

Emilia de Poret: Sofia, det finns ju många fina plagg på kedjorna till bättre pris, leta reda på godbitarna och satsa på plagg som är klassiker, då kommer du inte tröttna på dem utan ha dem med länge! En svart skinnjacka, en svart kavaj, en vit skjorta etc. Går att bära till allt och håller säsong efter säsong. Lycka till!

18:32, 5 October 2015

Julia: Hej! Jag undrar om ni har några stil tips för en tjej i 25års åldern som är lite sportigare?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Julia! Visst har vi det, i vår bok "Säker stil" guidar vi till hur du bygger upp en bra basgarderob. Börja där, med basplaggen du kommer att ha länge och kan bära varje dag!

18:32, 5 October 2015

Sofia: Hej! Kul med så många bra tips, men har ni något tips för en student med begränsad budget. Jag har inte råd att köpa dyra plagg just nu. Vad ska jag satsa på och vart ska jag leta?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Sofia! Jag skrev det tidigare, men kolla in H&M:s Premium Collection som finns just nu. Jättebra plagg som är lite dyrare men som garanterat kommer hålla länge!

18:33, 5 October 2015

Danny: Vilka internet sidor rekommenderar ni att handla ifrån med bra pris och bra mode?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej! Vi gillar Cos, Zara och HM för bra budgetköp och för plagg du satsar lite mer på, kolla in Wakaku.se som har ett bra utbud av svenska designers. Lycka till!

18:35, 5 October 2015

MiniMalin : Tips till mig som är kort, 1,50 och smal. Tycker det är svårt att hitta kläder som passar. Något tips på affärer med små storlekar?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej MiniMalin! Det där är svårt, en av mina bästisar har samma utmaning som du med garderoben - hon brukar ibland fynda på Zaras ungdomsavdelning, de har riktigt snygga grejer ibland!

18:35, 5 October 2015

Sofia: Hej jag är en tjej på 16 år och ska köpa en helt ny garderob, men jag vet inte riktigt vad det är man behöver för kläder mm. Sen vill jag gärna ha tips på höstens mode vilka kläder måste man ha denna hösten?

Ebba Kleberg von Sydow: Hej Sofia! I vår bok "Säker stil" guidar vi till alla basplaggen du behöver, den kostar 249 och är ett mycket bättre köp än en topp från H&M som kostar samma sak... :-)

18:36, 5 October 2015

Ebba: Hej. Jag har arbetskläder på jobbet och får inte ha nagellack eller smycken heller. Ändå känner jag ibland att jag har samma kläder på mig på morgonen och på helgerna. Hur får jag mer liv i min garderob och hur kan jag lyfta den (trots att jag använder den så sällan)?

Emilia de Poret: Hej Louise, förstår ditt dilemma! Jag antar att du har flera "finare" plagg i garderoben som du sällan använder - dags att ta fram dem. Varför inte göra ett härligt rens och häng dina favoriter synliga, lovar att du kommer bli mer inspirerad och se plaggen lättare. Bär en snygg kavaj till jeans, eller släng en kofta över "finklänningen". Lycka till!

18:36, 5 October 2015

Vardagspuls: Tack för era frågor! Frågor och svar kommer att publiceras på vardagspuls.se inom kort. Där kan ni också vinna Ebbas och Emilias bok Säker stil: http://www.vardagspuls.se/vardagslyx/vinn-boken-saker-stil/

18:46, 5 October 2015