Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Madelein Månsson började dj:a efter 60 års ålder. I dag anordnar hon klubbar för 50-plussare. Bild: DN

Lyssna på 70-åriga dj:n Glorias bästa discolåtar

Madelein blandar nya och gamla danslåtar

När 70 år gamla dj:n Madelein Månsson spelar skivor ute kallar hon sig Gloria. Till Vardagspuls har hon delat med sig av sin bästa discolåtar – både gamla godingar och nya hits.

Publicerad 2015-03-06 | Vardagspuls

Hur lärde du dig att dj:a? Hur började det?
– Jag utbildade mig till gympainstruktör, men det tog ett år för mig att få något jobb. Folk var skeptiska, och jag möttes av ointresse. För att man ska ha ett bra gympapass så måste man ha bra musik och rätt bpm, alltså beats per minute. I samband med det fick jag mer musik presenterad för mig. Jag har alltid gillat musik och tänkte: varför inte bli dj?

Hur förbereder du dig inför en spelning?
– Jag ser till att inget är inbokat den dagen, lyssnar inte på musik. Jag bara softar runt, går en promenad med hunden, pratar inte i telefon. Jag behöver lugn och ro och god tidsplanering. Jag är så uppe i varv efteråt så dagen efter är också fri från måsten, då varvar jag ner igen.

Vad dansar du själv helst till?

– Jag är väldigt ombytlig. Jag har olika smak varje dag, olika på morgonen och på kvällen. Jag har någon inbyggd radar, jag hör hela tiden vilken musik det är och är det något jag inte känner igen så Shazamar jag låten så vet jag vad det är. Jag spelar allt från 50-tal till hip hop och house och jag dansar till samma.

Madeleines må bra-tips

"Styrketräning är bra när man är äldre, men det är viktigt med återhämtning också. Jag har extremt kul och denna utmaning har gett mig så mycket. Det är helt otroligt att jag får stå och spela för folk vecka efter vecka, det ger mig jättemycket. Jag har blivit mer generös, tacksam och ödmjuk."