Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

dejting Bild: Johnér

Dejtingexperten: ”Var en glad härmapa”

5 tips: Det ska du tänka på under dejten

Handsvett, tunghäfta eller kanske babbla på alldeles för mycket och glömma lyssna? Att dejta kan vara ett gissel. Men det finns några bra saker att tänka på både innan, under och efter dejten. Dejtingkonsulten Marie Hagberg ger sina bästa tips.

Publicerad 2015-10-02 | Vardagspuls

Det finns en hel del man kan tänka på för att dejten ska bli så bra som möjligt. Marie Hagberg som har jobbat med dejting i många år och hjälpt tusentals att hitta kärleken, har både sett och hört det mesta i dejtingdjungeln.
– Det kan vara svårt att gå på middag om du känner dig obekväm, säger hon.

Därför rekommenderar Marie att göra något aktivt på dejten. Då har ni något att prata om och har roligt tillsammans.
– Ni kan gå på nöjesfält, kolla på gokart, fönstershoppa eller rida. Om båda är sportintresserade kan ni ta en joggingtur, säger hon och förklarar att när man gör något aktivt är det lättare att komma fram till om man vill ses på en andra dejt.

Maries 5 tips under dejten

 1. Var en glad, positiv härmapa. Härma diskret den andra personens mimik, tonfall och kroppsspråk. Om du gör det kan personen känna sig mer avslappnad.
 2. Ringa in gemensamma ämnen. Det kan vara åsikter eller intressen som ni har gemensamt. Då kan det vara lättare att börja få igång ett samtal.
 3. Korsförhör inte, utan visa intresse. Det är viktigt.

 4. Nämn personens namn då och då. Personen uppfattar då att du är uppmärksam och lyssnar.
 5. Om ni råkar nudda varandra, var inte rädd.


 • Fundera på vilka inre egenskaper du söker hos en partner.
 • Berätta för vänner och familj att du söker en partner. Om du varit singel länge kan de tro att det är så du vill ha det.
 • Prata om det på jobbet. Det är vanligt att träffa sin partner där.
 • Tänk att du ska träffa en kompis, då sänker du kraven på dig själv.
 • Träffas över en lunch eller frukost. En långvarig middag kan kännas obekväm om det inte finns något att prata om.