Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Här förvandlas Farao till Batman-Jokern

”Jag blir rädd för mig själv”

Make up-artisten, Youtube-fenomenet, Ellinor Rosander förvandlar Fredag-farao till jokern i Batman med hjälp av smink. Se Faraos reaktion när han får se sig själv i spegeln...

Publicerad 2015-10-30 | Vardagspuls

Elllinor är makeupartist och maskör och har över 250 000 prenumeranter på sin youtube-kanal. Hon är främst känd för sina skrämmande och avancerade Halloween-makeovers, som oftast byggs av pyssel som man har hemma eller som man enkelt inhandlar i närbutiker. I fredagens program förvandlade hon Vradgapuls–Farao till Jokern i Batman. Se hela sminkningen här

Nedan ser du flera av Ellinors uppmäksammade tutorials på sin Youtube-kanal:

Vem är du Ellinor?

–Jag kallar mig för makeupartist men jag är egentligen kreatör för jag älskar att bygga och pyssla med saker. När jag gick i gymnasiet hittade jag ingen linje som fungerade och då var väl makeupartist det närmsta man kunde komma. När Halloween kom, så blandade jag makeup med kreation och hittade min nisch. Allt jag gör i videorna är första gången jag gör dem. Jag bara testar och sedan klipper vi ihop dem och visar. Jag testar mig fram med olika material och har märkt att folie är jättebra. Det går att använda och bygga nästan vad som helst av det.

Hur började intresset?

– Jag har alltid, alltid ritat och målat. Det var det jag började med. Bild iskolan var mitt ämne. De andra ämnena var jag inte så intresserad av. När jag var mindre hatade jag att vara ute, jag ville bara sitta inne och rita. En gång när jag var liten och var tvungen att gå ut trots att det regnade, så började jag bygga figurer i leran i rabatterna. Jag satt där som ett barn och pysslade och de andra barnen tyckte jag var jättekonstig- men jag brydde mig inte. Jag har alltid pysslat och haft förkärlek för det helt enkelt.

Hur upptäckte du talangen?

– Det har växt med tiden. I början när vi filmade så bollade jag mycket idéer med Macs, han som filmar. Han är äldre än jag och har haft mycket idéer från filmer från 80-talet och figurer jag inte ens hade koll på. Med tiden har jag testat mig fram och fixat olika tekniker. Det är mycket logiskt tänkande. Jag försöker titta på saker tills jag tänkt ut en konstruktion som fungerar. Det är lite matematik, uträkning och det har jag alltid gillat. Problemlösningar liksom. Vi har också bestämt oss för att vi ska använda sådant som finns i en vanlig matbutik, så att alla våra youtube-tittare ska kunna återskapa det jag gör.

Vad får du inspiration ifrån?

– I början var det svårt men både jag och Macs googlar mycket. Vi hittar olika bilder, så kan det vara en med coola ögon, en med en ball mun och så försöker kombinera dem till en häftig idé. Nu när vi har så mycket följare så får vi ju mycket förfrågningar på vad tittarna vill att jag ska göra. Jag har kanske 30 sidor i ett Word-dokument med olika förslag.

Är det ett heltidsjobb?

– Ja det blir det och Macs har ju ett heltidsjobb utöver det här. Sedan är jag även freelance makeup-artist på olika modevisningar och så. Nästa år kommer jag bara kunna jobba med det här. Nu är jag 50 procent ellimacs och 50 procent vanlig makeup.

Hur ofta lägger du ut tutorials?

– Vanligtvis är det två i veckan men nu vid Halloween så är det så många som möjligt vi försöker lägga ut.

Vad är roligast att göra?

– Det som är allra, allra roligast är när jag får göra spacade grejer eller extrema förvandlingar. Det kan vara lika roligt att göra en zombie, som att sminka en tjej som aldrig har sminkat sig förr till en powerpuff pingla liksom.

När gick det från Hobby till yrke?

– Jag skulle nog säga att det var efter Halloween förra året. Då blev det lite långfilmer. Makeup-artist har jag varit sedan 2013.

Vad har du för framtidsdrömmar? 

– Jag känner att mitt drömjobb är min verklighet nu. Det är ju det här som jag gör helt plötsligt. Drömmen är väl att kunna leva på min hobby och bara behöva ta de jobben jag tycker är kul. Inte bry mig om vad det ger mig för pengar utan välja de allra roligaste bara.

Folie

Flytande latex

Servetter/Toalettpapper

Grön spray till hår

Svart, vit & röd ansiktsfärg

Teaterblod