Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Vardagspuls-Mia sminkas av makeup-artisten Jessica Wahlgren. Från Vardagspuls den 24 september.

Sminka dig höstfin – experten visar i 10 steg

Jessica Wahlgren visar höstens sminktrender

Makeup-artisten Jessica Wahlgren hjälper dig att hänga med i höstens sminktrender. Så här piggar du enkelt upp ditt ansikte – steg för steg.

Publicerad 2015-09-24 | Jessica Wahlgren, Styleguide
 1. Börja med att fukta ansiktet med en fuktkräm (jag använde en från Elisabeth Arden PRO-serien).
 2. Därefter Primer. För att få en hy med lyster använder jag Brightening Make-up Base från Sensai.
 3. Concealer. Välj en täckande concealer för att täcka mörka ringar under ögonen, men bara där du är mörk. Använd inte under hela ögat – det framhäver linjerna snarare än döljer. Om du behöver lätta upp lite, ta ett tunt lager med en ”lättare” concealer. Om du har påsar under ögonen, använd inte en ljusare nyans just där då detta förstora3 påsarna.  (Jag använde DiorSkinstar och en concealer från Bareminerals).
 4. Foundation. Använd två nyanser för att skapa djup i ansiktet. Enbart en färg blir ofta lite ”platt”. Dessutom har du då alltid en nyans som passar oavsett om du är blek eller solbränd. Den ljusaste ska vara lika ljus som din hals, och den mörkaste ha samma nyans som där du är som mest solbränd. Glöm inte att  jobba in övergångarna så att det inte blir några kanter.
 5. Puder. Använd ett lätt puder. Var försiktig runt ögonen och lägg bara lite lätt eftersom du vill behålla lyster i hyn. (Jag använde Chanel löspuder peach och Sensai löspuder).
 6. Rouge. Jag använde Bare Minerals Ready bronzer och laughter.
 7. Bryn. Tänk på att inte använda en för varm färg. Ta en nyans ljusare än du tror och börja fylla i där det saknas hår. Därefter går du på en gång till om du behöver mer färg. (Jag använde Tri brow color från Make Up store).
 8. Ögonskugga. Gör en soft sotning i en ganska rund form. Var försiktig med att använda glittriga skuggor om du har torra ögonlock eller mycket linjer eftersom det lätt kan se ”skrynkligt” ut. Om det är svårt att få till en naturligt soft sotning, är ett bra tips att använda cremeskugga som du applicerar och masserar in med fingertoppen. Det blir en naturlig skuggning samtidigt som det också sitter bättre. (De skuggor jag har använt är: Moln från Palina, Cremeskugga coffee från Max Factor och Eye shadow palette Mokuran från Sensai).
 9. Fransar. Ögonfransböjare (Mac) är ett måste. Mascara: Lash domination från Bare Minerals. Ibland använder jag också lösfransar för att öppna upp ögat och få en effekt. Sienna från Depend är vad jag använde här.
 10. Läppar. För att ge en illusion av lite större läppar brukar jag måla med en ljus penna eller en ljus concealer ovanför amorbågen. Därefter, välj en läpp-penna som är i exakt samma nyans som antingen din läpp eller färgen på läppstiftet. Måla i ytterkanten av din egen läpplinje. Det får aldrig bli hud mellan läpp-pennans linje och din naturliga läppkontur.  (Läppfärgspenna: Nude beauty från Make Up Store och läppstift moxie från BareMinerals).