Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Husmorsornas bästa festtips Bild: Semic

Husmorsornas sju bästa tips för hemmafesten

Fest handlar inte om pengar. Nej – det handlar om lust, god vilja och en öppen famn.

Husmorsorna Anette Roswall och Emma Hamberg vet hur man arrangerar en hemmafest. Här är deras bästa tips från den egna boken ”Husmorsorna presenterar: Festmat”

Publicerad 2015-03-27 | Senast ändrad 2017-06-01 | Vardagspuls

En fest behöver inte kosta mer än några tior. Köp ett paket varmkorv, höj volymen på radion, höj volymen på frisyren, bjud in några vänner och vips: ett partaj! 

Här är några goda råd på vägen:

  1. Billigt och gott! Laga något av recepten i Husmorsornas festmat. Garanterat vrålbilligt. Garanterat gott.
  2. Sätt upp en lapp. Om du bor i lägenhet: Sätt upp en stor inspirerande lapp i trappuppgången om ditt kommande kalas. Kanske passar dina grannar på att ha egen fest nu när det ändå är så bra partyenergi i kåken. Hur som helst hinner de förbereda sig mentalt för 80-talsmusik och klackar i taket. Om du bor i eget hus: Sätt upp en inspirerande lapp ändå! Alla blir glada av lappar som det står fest på!
  3. Bjud in för många. JA! Det ska vara trångt och varmt på hemmafester. Balkongen ska vara full av vänner som skriker i munnen på varandra och i vardagsrummet ska det dansas så att parketten ber om nåd.
  4. För mycket! Too much smink, too much hårsprej och too much glittriga kläder har ALDRIG någonsin i världshistorien lagt sordin på en fest. Snarare tvärtom. Fyll badkaret med glitter, rulla dig själv i klister och dyk ner. Klar!
  5. PAPPERSTALLRIKAR OCH PLASTGLAS! Punkt slut.
  6. Vinyl! Spotify i all ära. Vill du ha riktig partystämning? Släpa ner din gamla vinylback och damma av skivspelaren. Är du av generös natur kan du be dina gäster ta med sina favoritplattor.
  7. Kom ihåg: nästa gång är det din tur att bli bjuden. Att bjuda på hemmafest är nog det roligaste en människa kan göra. Du får festa med dina briljanta vänner och du slipper ta en taxi hem i kalla natten. Det enda som är bättre än en egen hemmafest är nog att få gå på någon annans. Och nästa gång är det din tur att få gå på fest!

Hemmafesttipsen kommer från boken Husmorsorna presenterar: Hemmafest