Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Bild:

10 smarta julklappar för ett hälsosamt 2018

Träningsredskap, mat och köksredskap

De bästa julklapparna ges med kärlek och omtanke. Och vad kan vara mer omtänksamt än att ge dina nära och kära klappar som uppmuntrar och underlättar ett friskt och härligt år?

Publicerad 2015-12-08 | Senast ändrad 2017-12-18 | Emma Åsberg
 1. Mat. Att ge någon ett presentkort på matkassar eller en veckohandling kan minska stressen för personen i fråga genom att de slipper åka och handla, samtidigt som matkassarna är noga planerade utifrån ett nyttighetsperspektiv. De flesta matbutiker online erbjuder möjligheten att köpa presentkort.
 2. Träningsredskap. Allt fler inser att man inte behöver ett gym för att hålla sig frisk och i form. Träningsredskap spås därför av många bli en populär julklapp, och det med all rätt.
 3. Träningskläder. Kläder som sitter bättre och har bättre funktionalitet kan verkligen lyfta träningen. Att dessutom känna sig lite snyggare i gymmets spegel är ju en extra boost som kan göra att det känns lite roligare och lättare att komma till skott.
 4. Lyxkorg. Bara fantasin sätter gränser. Det kan vara allt från hudprodukter till mat till hemmagjorda godsaker eller böcker.
 5. Upplevelser. Ger minnen för livet och inspirerar ofta till ett mer aktivt och roligt liv.  Kanske en matlagningskurs för den som behöver inspiration och hjälp till ett hälsosammare liv? Eller en boxningsklass, yogaklass eller självförsvar?
 6. Böcker. Kan inspirera, vägleda och guida till det mesta. Självhjälpsböcker, receptböcker, instruktionsböcker och inspirerande böcker i olika genrer inom hälsa är lätt att hitta både på nätet och i butiker.
 7. Tid. Nej, man kan inte ge bort tid. Men du kan oftast göra så att dina nära och kära får mer tid över till saker som gör dem glada eller åtminstone lite mindre stressade. Du kanske kan hjälpa till att hitta barnvakt eller hundvakt, eller planera en dag då de får göra precis vad de vill. Med lite av din egen tid och fantasi finns det säkert flera sätt du kan hjälpa till med vardagsbestyren.
 8. Wear-tech. Smart teknologi kan hjälpa dig att hålla dig i form eller sätta mål för träningen såväl som daglig aktivitet. De finns numera i en mängd olika märken och varianter beroende på vad du vill kunna mäta och göra och är lätta att hitta i elektronikbutiker eller på nätet.
 9. Köksredskap. Den största utmaningen med att hålla hälsan är att kontrollera vad som händer i köket, så varför inte hjälpa till med smarta köksredskap? Bra köksredskap både underlättar, gör köksjobbet roligare och är ovärderliga för den som försöker hålla eller förbättra sin hälsa.  För den som inte vill gå i butiker finns det mycket online också.
 10. Hemmagjort. Tvärtemot att vara ett tråkigt substitut för köpta presenter visar hemmagjorda saker på extra tid och omtanke, och kan självklart varieras i oändlighet. Idéer hittar du bland annat på Youtube, men det finns även många bra bloggar att få inspiration från.