Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

lakrits lakritsremmar Bild: Johnér Bildbyrå

Lakrits – farligt eller nyttigt?

En blandning av sött och salt

Sött, salt och alldeles, alldeles… underbart. Lakrits är inte bara gott utan har även en del hälsosamma egenskaper. Men lider du av högt blodtryck bör du se upp!

Publicerad 2016-04-12 | Vardagspuls

Svenskar älskar lakrits! Så pass mycket att vi nu har en egen dag för det. Den 12 april firar vi lakritsdagen.

Och lakrits förknippas ju av de flesta med godis. Men faktum är att själva lakritsroten är riktigt hälsosam. Den är rik på antioxidanter och salicylsyran som finns i lakrits har visat sig hämma inflammatoriska processer. Lakritsrot såldes till och med som medicin på apoteken i Sverige fram till 1970-talet.
Men självklart ska man komma ihåg att lakritsgodis ofta innehåller väldigt mycket socker, vilket gör att det av den anledningen heller inte är bra att äta för mycket av det.

Höjer blodtrycket

Lakrits och salmiak höjer också blodtrycket. Därför bör personer med högt blodtryck eller hjärtproblem inte äta för mycket av det. Det finns inte någon exakt gräns för hur stora mängder vi kan äta innan det påverkar kroppen men vissa studier visar att det kan räcka med 50 gram lakrits eller salmiak om dagen för att orsaka högt blodtryck, skriver finska Yle.

Orsaken stavas glycyrrhizinsyra och är en förening som finns i lakritsroten. Det fungerar nämligen precis som det naturliga hormonet aldosteron som kroppen producerar själv och som höjer blodtrycket. För mycket av hormonet leder också till en störning i kroppens saltbalans vilket innebär att kroppen behåller för mycket natrium och gör sig av med för mycket kalium.

Har man däremot lågt blodtryck kan några lakritsbitar om dagen göra att man känner sig mindre yr och svimfärdig.

MER:

Sötsugen? Då vill din kropp ha det här egentligen

Så gör du smarrigaste lakrits-espresson

Lakrits som läkemedel

Lakritsroten har använts som läkeväxt i över 4 000 år. I Europa har vi använt den för att bota hosta, matsmältningsproblem och inflammerade magar.

Källa: Webbdoktorn,Yle