Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Lena Olin sommarpratar sommari i p1 Bild: Pontus Lundahl/TT

Lena Olin: "Lasse är vegan så det blir grönt på grillen"

Filmstjärnan om sköna sommarplanerna

Internationella filmstjärnan Lena Olin fördelar sina somrar mellan New York, Stockholms skärgård och skånska kusten. För Vardagspuls berättar sommarprats-aktuella Olin om årets semesterplaner.
Och det blir garanterat inga bad i svenska vatten...

Publicerad 2015-06-08 | Vardagspuls

Kikar man i Lena Olins cv så hittar man så väl Bergman-pjäser som Hollywood-filmer. Nu senast lockar hon till skratt i rollen som Viveka, Bruces brutalt ärliga svärmor i amerikansk-svenska serien ”Welcome to Sweden”.

Men i sommar kommer vi att få lära känna mer privata sidor av skådespelerskan Lena Olin, när hon sommarpratar för andra gången. Den första gången var 2007, men när hon inleder årets ”Sommar i P1”-säsong gör hon det med fokus på barndomen.

– Jag ska säga som det är, berätta om mitt liv och min barndom, kika bakåt och framåt. Det har jag aldrig gjort förut, så det känns läskigt. Men det är ett riktigt hedersuppdrag att få sommarprata.

Vad gör du annars i sommar?

– Vi kommer att tillbringa sommaren lite i Sverige och lite i USA, resa fram och tillbaka. Det blir lite jobb och lite semester. 

Hur håller du i gång i sommar?

– Jag gillar att röra på mig och jag håller igång genom att vara ute i naturen så mycket som möjligt. Jag går mycket, långa härliga promenader. När jag är här i Stockholm så blir det långpromenader på Djurgården. 

Vad lägger du på grillen?

– Min man (regissören Lasse Hallström, reds anmärkning) är vegan, så det blir mycket grönsaker på grillen. Zucchini, purjolök, majs, massor av gott grönt. Vi andra i familjen tycker mycket om kött och fisk, så kvällsmenyn på grillen brukar vara mycket grönsaker, mycket fisk och pyyyttelite kött.

Vilken plats i Sverige är din mesta sommarpärla?

– På somrarna är jag mycket nere på stranden vid vårt sommarhus i Skåne. Det är fantastiskt fint, men det blir inget dopp. Jag badar praktiskt taget aldrig i svenska vatten, för jag blir så jäkla kall. Så nej tack!

 

Fakta Lena Olin

Född: 22 mars 1955.
Familj: Gift med regissören Lasse Hallström, sonen Auguste från en tidigare relation och gemensamma dottern Tora.
Bor: Hus i Bedford utanför New York, i Skåne och i Stockholms skärgård och i lägenhet på Gärdet i Stockholm.
Bakgrund: Utbildad på Scenskolan i Stockholm och anställd på Dramaten 1980–Slog igenom internationellt i "Varats olidliga lätthet" 1988. Blev nominerad till en Oscar för filmen "Fiender", en berättelse om kärlek. Har regisserats av bland annat Ingmar Bergman, Roman Polanski, Sydney Pollack och Hasse & Tage. 
Aktuell: Med andra säsongen av komediserien "Welcome to Sweden" på TV4. Sommarpratar i P1 den 20 juni.