Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Christian Hellberg lagar biffar gjorda på älgfärs tillsammans med Olle Bensköld som fått chansen att laga mat med Christian genom Min stora dag. Från Vardagspuls den 19 oktober.

Min stora dag: Nu får Olle laga mat med stjärnkocken

Olle Bensköld som lider av en muskelsjukdom fick för en dag en av sina stora drömmar uppfyllda. Att få laga mat med en stjärnkock. I direktsändning i Vardagspuls fick han laga viltfärsbiffar med kocken Christian Hellberg.
– Det känns jättebra att få laga mat med Christian, säger Olle.

Publicerad 2015-10-19 | Vardagspuls

15-årige Olle Bensköld från Karlskrona har genom stiftelsen ”Min stora dag” fått en hel dag fylld av upplevelser, limousinfärd, hotellvistelse och god mat.
Hans önskan var att få laga mat med en känd kock. Och det är just det han fick göra i direktsändning med Vardagspuls kock Christian Hellberg.

På grund av sin muskelsjukdom kan Olle inte laga mat själv hemma – något som han tidigare älskat.
– Men han är alltid med hemma i köket och jätteduktig med smaker och har känsla för det och älskar att prova nya maträtter. Och han följer alla kockprogram på tv, säger Olles mamma Ulrika Bensköld. 

Sjukdomen påverkar livet mycket

Det är är extrem och ovanlig form av muskelsjukdomen hypomyeliniserande neuropati som Olle lider av vilket gör honom väldigt svag i kroppen vilket med tiden har gjort honom rullstolsburen.
– Jag sitter ju i rullstol – men jag lägger inte märke till det. Jag hittar andra vägar. Jag föddes med det så har ju levt med det hela livet, säger Olle.

Men hans muskelsvaghet påverkar även andningen.
– Det påvekar livet väldigt mycket. Han blir svagare och svagare och behöver mer hjälp och har en assistent i skolan, berättar Olles mamma Ulrika men poängterar att han är självständig och har stor integritet.
– Och han har gott om vänner och går i vanlig klass och trivs med livet. När du träffar honom ger han intryck av att vara en pigg och frisk person.

Nominerades på sin födelsedag

Men en vanlig förkylning kan i Olles fall bli mycket allvarlig.
– Han har svårt att hosta och då kan man få lunginflammation och det kan bli väldigt allvarligt, säger Ulrika Bensköld.  

I vintras låg han på sjukdom för en kraftig lunginflammation. Men inget ont som inte har något gott med sig heter det ju. För det var när Olle låg på sjukhuset som stiftelsen fick kontakt med hans föräldrar och det glada beskedet att han nominerats till Min stora dag fick han på sin fördelsedag.

Vad brukar du laga för mat själv Olle?
– Det är lite olika – men jag gillar grilla och thaimat

Hur känns det att vara med och laga mat med Christian?
– Det känns jättebra!

 

Det här fick Olle göra under sin dag

Olle och hela familjen, med mamma, pappa och syster, fick under en helg bo på SAS Radisson med hela familjen. Under dagen fick de ett Stockholmskort och åkte bland annat upp med hissen utanför Globen och besökte museer som Naturhistoriska, Vasamuseet och Aqvaria. Eftersom att Olle är intresserad av fordon så hämtade en limousin upp hela familjen och åkte till Hard Rock Café för att äta. 

Höjdpunkten för dagen var att få laga lunch med Christian Hellberg – som hela familjen bjöds på. Maten lagas även i direktsändning i Vardagspuls 19 oktober.