Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

.

”Upplevelserna är viktigare än själva träningen"

På några år har han gått från att träna lite sporadiskt på gymmet – för fåfängans skull – till att köra extrem-lopp. Numera är rapparen Petter Askergren beroende av träning.
– Jag måste träna för att må bra mentalt.

Publicerad 2015-09-11 | Vardagspuls

Det är just nu bråda dagar för skivaktuelle Petter. Flera nya låtar som ska inövas, utsåld konsert på Gröna Lund i kväll, stenhårda swimrun-loppet Ö till Ö, som rankas som ett av världens tuffaste, nyligen avklarat och fler tuffa lopp som väntar runt hörnet.

Men det tog ett tag innan träningen tog fart på allvar för musikern. När Petter först började motionera för drygt tio år sedan handlade det mest om utseendet.
– Jag tränade kanske först av fåfänga. Men idag handlar det om aktivitet som jag behöver för att mentalt må bra. Jag blir lite piggare och mer motiverad till exempelvis jobbet tack vare träningen.

”Kroppen är tåligare än vad många tror”

Och gymtimmarna övergick till mängder av längder i simhallen och kilometrar i joggingspåret. Där upptäckte Petter att han gillade att springa i terräng.
– Och så hade jag kompisar som höll på med olika tävlingar och jag ville testa om jag också kunde.

Och det visade sig vara ett lyckat drag.  Sedan dess är lopp som Tough Viking, Wet rock race, Lidingöloppet och New York Marathon avverkade.
– Och jag tror att de flesta skulle klara av det. Kroppen är mer tålig än vad många människor tror.

En viktig inspirationskälla genom åren har varit personliga tränaren – Biggest loser-tränaren Mårten Nylén som Petter tränat en del för. Och så kan han även tacka sin fru som han tränar en hel del tillsammans med och som pushar och motiverar honom.

Men det är egentligen inte själva träningen som är det viktigaste för Petter utan äventyren som kommer på köpet. Tävlingsresorna, människorna, banorna, utmaningarna.
– För mig är upplevelserna viktigare än själva träningen. Jag försöker ha kul på vägen vad det än är.

Gillar det goda livet

­­Och han är noga med att det måste finnas balans i livet och inte gå åt det extrema åt något håll.
– Jag håller även på mycket med vin och är sommelier och man kanske kan tycka att de världarna kolliderar med varandra men jag lever efter mottot att inte polarisera för mycket. Bara för att jag tränar mycket behöver jag inte äta gräs och tugga bark. Jag försöker leva gott på alla plan. En lagom mängd av det mesta är bra tror jag. 

Petters träningsråd till nybörjare

Börja måttligt. Det är viktigt att inte gå ut för hårt. Öka takten succesivt.

Alltid med på turnén:

Mina löparskor. Jag kör fem kilometer eller en mil.