Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

granpynt jul Bild:

Så klär du granen – klassiskt och glammigt

I år är det glamour som gäller enligt stylisten

Inredaren Susanne Nordström visar hur du klär granen snyggt på ett både klassiskt och glammigt vis. Och använd mycket! Rosetter, kulor, glitter. I år är det glamour och pastell som gäller.

Publicerad 2015-12-11 | Senast ändrad 2016-12-22 | Vardagspuls

Less is more är ett uttryck som inte går hem hos inredningsdesignern Susanne Nordström. Och särskilt inte när det kommer till att klä granen.
– Jag tycker att man aldrig kan trycka i för mycket. The more the marrier, för det blir härligt. Sedan tycker inte jag att man ska trycka i alla färger samtidigt utan den ska smälta in lite och man ska känna att Guud vilken fin gran! Man kan själv göra om gamla grejer, så att det inte blir så dyrt. Spraya om lite gamla kulor och häng upp, de vanliga klassiska ljusen kan man göra något roligt med. Gör egna rosetter.

Vad är det vanligaste misstaget folk gör när de stylar sina granar?
– Man kanske inte ska säga att det finns misstag men att det kanske blir lite spretigt och mycket som är ärvt och sånt som gjorts på dagis för 20 år sen.

Är det någon speciell trend i år?
– Det är väl glamour-trenden som är lite guldigare. det är ju det med inredning och då blir det det med granarna också. Jag tror att pastellerna börjar komma mer och lite gammeldags julkänsla. Man klär granarna mycket tidigare numera. Förut var det precis före jul och nu är det mer att man börjar 1:a advent eller Lucia och det har även blivit mer accepterat med platsgranar och då kan man ju klä den tidigare också.

Inköpslista

Gran 1: Den klassiska. Går i silver och vitt med rosa accenter

Cordless Christmas tree Candles, Clas Ohlson

Ljusslinga i silver, Clas Ohlson Glitter

julgransstjärna, Ica Hemma

Rosa små kulor, Cervera hänger på silverband, Ohlssons Tyger

Rosa cupcakes, Clas Ohlsson

Rosa fågel, Indiska

Rosa med bling, Minilla

Övriga kulor, Royal Design.se/House doctor, Ica Hemma, Clas Ohlsson

Renar juldekoration, Ica Hemma

Presentbox i papper, Ica Hemma

Istället för julgransmatta ta tyg/metervara, Ohlssons Tyger

Göra-själv-snö, Drömhuset

Rosetter i tyll, Ohlssons Tyger

Silverpapper till ljusfodral

Gran 2: Glamourgranen med guldbollar

Belysning bollar i brons, Drömhuset

Små ledslingor med batteritimer, Drömhuset

Granunderlägg paljettyg, Ohlssons Tyger

Smyckesbling från Caroline Svedbom och Elena Gloria Julgranskulor, Clas Ohlsson, Ica Hemma Julstjärna metall, Royal Design/House doctor

Ljusslinga brons, Clas Ohlsson

Sprayfärg, Clas Ohlsson och Flügger

Glitter och glitterremsor, Ica Hemma

Alla band till julkulor, Ohlssons Tyger