Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sanna Lundell Bild: Jessica Gow/TT

Sanna Lundell: "I sommar kommer jag att ha mobilförbud"

Avslöjar hemligheten bakom lyckan i sitt sommarprat

Dubbelt aktuella Sanna Lundell kommer i sommar att berätta hur hon lyckats förbli en så lycklig person trots svårigheterna på vägen.
Dessutom blir det örtodling till hästarna och mobilfritt.
Författaren och programledaren berättar för Vardagspuls om sin sommar.

Publicerad 2015-06-15 | pernilla@vardagspuls.se

Med programmet "Djävulsdansen" satte hon och Ann Söderlund fokus på en grupp som ofta glöms bort när man pratar missbruk: de anhöriga. Och hyllningarna har haglat över programledarduon, som nu även släpper boken "Djävulsdansen". Men även en bokaktuell programledare måste ju få vara en smula ledig – men först inleder hon den varma säsongen med ett sommarprat. 

Hej Sanna, vad ska du sommarprata om?

– Jag har ägnat mina senaste tre år åt medberoende och anhörigskap och det är ganska tunga ämnen. Det är mycket kris, smärta och lidande, och jag har ett stort behov av att berätta om vad som har gjort mig till en god överlevare. Jag har haft vissa element i mitt liv som har gjort att jag har klarat mig igenom det här svåra och tuffa på ett bra sätt, och slutat som en hyfsat välfungerande person. Och jag är en väldigt glad person, vilket kan vara lite paradoxalt för många. Folk frågar hur jag kan vara så positiv. För jag är det, och jag känner mig lycklig 99 dagar av 100 när jag vaknar. Så det tänker jag prata om.

Spännande! Vad händer annars i sommar?

– Jag ska vara ledig! Och jag säger det med eftertryck, för det är väldigt sällan jag får vara det eftersom jag är frilansare och har ägnat nästan alla mina somrar åt att vikariera på någon tidning eller ha panik över något jobb som ska lämnas in. Men nu i år ska jag faktiskt vara helt ledig i tre veckor, och jag tänker ha mobil- och datorförbud för mig själv, så att jag verkligen kan koppla av. Avancerat ledig med andra ord, och det ska bli jätteskönt.

Blir det en semester i Sverige eller reser ni utomlands?

– Vi sticker till Mallorca. Jag har längtat efter sol och värme den här kalla våren, så det ska bli jätteskönt. Sola, bada och äta gott. Det gör inte ens något att det regnar just nu, när jag vet vad jag har framför mig.

Hur rör du på dig i sommar?

– Jag rider, och det är verkligen en sommarsport, särskilt i Sverige. Jag passar på att rida så mycket som det bara är möjligt, ut i naturen. Men det är också tävlingssäsong. Och jag tävlar inte själv, men min dotter gör det, så vi kuskar runt mellan olika tävlingar. Det är jättenervöst att vara mamma och sitta och titta på! Jag förstår inte ens varför jag pushat in henne i den här sporten, det är ju helt livsfarligt, jag tror att hon ska dö hela tiden!

Vad kommer du att äta i sommar?

– När jag äter kött så ska det vara svenskt och ekologiskt. Jag är inte vegetarian, men jag är väldigt noga med vad jag har på tallriken. Och när jag grillar så blir det helst skaldjur och grönsaker.

Några mysiga sommarsysslor?

– Jag har precis anlagt en örtagård till mina hästar, och det är väldigt mysigt att pyssla med. Jag började med det eftersom jag reagerade på att det var så mycket skräp i hästfodret. Till människor tänker vi på att råvarorna ska vara närodlade och fria från gifter, men till hästar ger vi tydligen precis vad som helst. Så nu gör jag en stor satsning med örter som jag ska skörda och torka inför vintern. 

Hamnar de där örterna på ditt eget middagsbord också?

– Jadå. Förra året gjorde jag och mamma ett mensvärks-té. En blandning av brännässla, malört och citronmeliss. Alla tre är kramplösande och så är det mycket järn i brännässlorna. Mamma har alltid varit superintresserad av örtodling, och jag har börjat läsa på om det i år. Jag älskar att odla, det är superhärligt.

Vad läser du i sommar?

– Vi håller på med en ny säsong av ”Djävulsdansen” som handlar om att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa, så jag kommer att läsa en hel del litteratur kring det. Nytto-läsning, helt enkelt.

Fakta Sanna Lundell

Gör: Programledare, författare och bloggare.
Född: 1 januari 1978.
Bor: Lägenhet på Södermalm och hus på Ingarö.
Familj: Särbon Mikael Persbrandt, skådespelare, som hon har sönerna Igor (född 2006) och Lo (född 2009) med. Har dottern Olga (född 2001) med sångaren Wille Craaford.
Bakgrund: Är religionsvetare i grunden. Senare journalist, praktiserade först som reporter på Amnesty press. Prisad bloggare.
Aktuell: Med boken ”Djävulsdansen: Bli fri från medberoende” som hon skrivit tillsammans med Ann Söderlund. Är sommarvärd i P1 den 18 juli. Bloggar på Hästliv.nu.