Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Läkare och före detta tävlingssimmare

”Jag vill berätta att hälsa behöver inte vara så komplicerat”

Viveca är en före detta tävlingssimmare som nu jobbar hårt för att tittarna ska få bra svar på sina frågor och funderingar.

Publicerad 2015-02-11 | Senast ändrad 2015-05-21 | Vardagspuls
Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då?

– Kunnig, engagerad och glad sa hon när jag frågade. 

Har du förberett eller förbereder du dig på något sätt inför Vardagspuls?

– Jag ser till att vara påläst och uppdaterad inom ämnet. Behövs det ringer jag superexperter för att höra om pågående forskning. Jag brukar också fråga min familj och vänner som inte jobbar inom vården vad de tänker och tycker om ämnet, ibland blir man som vårdpersonal för fokuserad i medicinska fakta och glömmer de frågor de flesta egentligen har. Jag hoppas att jag genom att göra så kan ge alla tittare användbar kunskap.

Är det någon av dina starka sidor som tittarna kommer uppskatta extra mycket?

– Jag tycker medicin är så himla roligt, man löser mysterier varje dag. Jag vill förmedla entusiasm och ge ett intressant innehåll till tittaren.

Hur tror du att du kommer att uppfattas?

– Jättesvårt att säga, lätt att förstå och reko kanske.

Har du fått några reaktioner på din medverkan?

– Ja, många positiva och uppmuntrande ord från kollegor, vänner och patienter. Jag är jätteglad för det!

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med?

– Fryst mango

När du ska lyxa till det lite i vardagen vad gör du då?

– Planerar in en oplanerad dag eller åker till skärgården.

Passa på att följa Viveca på Instagram

 

Mer om Viveca

Bakgrund:
Varit tävlingssimmare. Läkarprogrammet läste jag på Karolinska Institutet men jag har studerat både i USA och i Skottland. Eftersom ett stort intresse är folkhälsa har jag skrivit en doktorsavhandling om hur två av våra största folksjukdomar, diabetes och hjärtkärlsjukdom, kan förebyggas.

Gör till vardags?
Arbetar som läkare på vårdcentral och forskare på karolinska institutet. Jag gillar att vara utomhus, jag tar en promenad varje dag. Försöker hinna umgås med mina vänner och familj. 
Jag gillar det mesta som har med vatten att göra, simma, åka båt, vara i skärgården, duscha länge och dricka kolsyrat vatten

Tittar på? 
Jag kan verkligen fastna för en serie. Gillar Äkta människor, Black Mirror, House of Cards och har ett kompisgäng som jag följer bonde söker fru med.

Lyssnar på:
Längtar efter nästa säsong av podden Serial. Har upptäckt spellistorna på Spotify som ett sätt att hitta ny musik, just nu lyssnar jag mycket på en som heter Lounge Around. 

Vanligaste vardagsmiddagen:
Mina vanligaste vardagsrätter är lax med linser och sallad eller svamppasta.

Får hög positiv puls i vardagen av:
Att få jobba med personer som inspirerar mig till att lära mig mer. Att få skratta. Att få vara med mina vänner och familj.

Får hög negativ puls i vardagen av:
När någon som står mig nära är ledsen. När det är för mycket att göra så att inget är kul.

I Vardagspuls på TV4 kommer jag att bidra med:
Jag vill prata om våra vanligaste sjukdomar och problem. Jag vill berätta att hälsa inte behöver vara så komplicerat, att man kan göra mycket på egen hand för att må bra. Jag vill också ge information om vilket stöd och vilken hjälp som sjukvården kan ge, många jag träffar blir förvånade över hur mycket hjälp som faktiskt finns att få.

Det här kommer jag att hjälpa läsarna med på vardagspuls.se
Chatta och svara på frågor efter programmet. 

Viveca Gyberg

Viveca Gyberg

Namn: Viveca Gyberg
Civilstånd: Förlovad
Ålder: 32 år
Bor: i Stockholm
Gör till vardags: Läkare och forskare

Följ Viveca på Instagram @vivecagyberg